Latem poszukujemy szybkich, delikatnych i smacznych dań na rodzinne obiady czy kolacje. Jesteśmy w trakcie sezonu na cukinie, czemu by zatem nie wykorzystać tych zielonych pyszności ? Placuszki przypadną do gustu i małym i dużym. Przyrządzane w domu, na działce czy na biwaku zawsze smakują idealnie !

SKŁADNIKI

(porcja dla 4 osób)

1 średnia cukinia

1 jajko

5 łyżek mąki

sól, pieprz,

1 łyżeczka bazylii

PRZYGOTOWANIE

Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy i pozostawiamy na ok. 30 minut żeby puściła wodę. Dokładnie odcedzamy, dodajemy resztę składników i mieszamy. Smażymy na suchej patelni lub z odrobiną klarowanego masła. Smacznego !

placuszki z cukinii

placuszki z cukiniiAutor: Ewelina Szkutnik

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ