„Bo na Święta Wielkanocne jajka muszą być…”

słyszę od kilku dni wyśpiewywane przez moje dziewczynki. Co prawda dalsza część piosenki mówi o pisankach, ale przecież jajka pod każdą postacią sprawdzą się na świątecznym stole.

Dziś mam dla Was propozycję na nietypową wersję śniadaniową, w której jajko gra główną rolę.

Może skusicie się na małą odmianę i dacie się namówić na przełamanie tradycji ?

 

JAJKA MUFFINKI

 

Składniki (na 6 sztuk)

6 kromek chleba

6 suszonych pomidorów

Kilka listków szpinaku

6 jajek

Dodatki: Rukola, kiełki

 

DSC_2179

Przygotowanie

Formę na muffinki posmarować oliwą. Z kromek chleba wyciąć koła na rozmiar foremek, układać na dnie. Liście szpinaku rozłożyć wkoło, po ściankach. Na chlebie położyć pomidora, wbić jajko, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i piec ok.15 minut. Podawać na rukoli, z dodatkiem kiełków. Smacznego!

Tekst / Zdjęcia : Ewelina Szkutnik

Zapisz się na newsletter

MINT MAGazyn online to lifestylowy serwis dla mam. To portal o pozytywnym macierzyństwie i szczęśliwym dzieciństwie. Zajrzyj do nas po codzienną dawkę inspiracji. Poczuj miętę do MINT!

Copyright MINT Project design SHABLON

Pin It on Pinterest

Udostępnij ten artykuł!

Podoba Ci się ten post? Podziel się z nim ze znajomymi i rodziną, udostępniając w wybranym medium.