Latem poszukujemy szybkich, delikatnych i smacznych dań na rodzinne obiady czy kolacje. Jesteśmy w trakcie sezonu na cukinie, czemu by zatem nie wykorzystać tych zielonych pyszności ? Placuszki przypadną do gustu i małym i dużym. Przyrządzane w domu, na działce czy na biwaku zawsze smakują idealnie !

SKŁADNIKI

(porcja dla 4 osób)

1 średnia cukinia

1 jajko

5 łyżek mąki

sól, pieprz,

1 łyżeczka bazylii

PRZYGOTOWANIE

Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy i pozostawiamy na ok. 30 minut żeby puściła wodę. Dokładnie odcedzamy, dodajemy resztę składników i mieszamy. Smażymy na suchej patelni lub z odrobiną klarowanego masła. Smacznego !

placuszki z cukinii

placuszki z cukiniiAutor: Ewelina Szkutnik

Zapisz się na newsletter

MINT MAGazyn online to lifestylowy serwis dla mam. To portal o pozytywnym macierzyństwie i szczęśliwym dzieciństwie. Zajrzyj do nas po codzienną dawkę inspiracji. Poczuj miętę do MINT!

Copyright MINT Project design SHABLON

Pin It on Pinterest

Udostępnij ten artykuł!

Podoba Ci się ten post? Podziel się z nim ze znajomymi i rodziną, udostępniając w wybranym medium.