Rok szkolny ruszył pełną parą. Po wakacjach każdy potrzebuje czasu by wdrożyć się w nowy rytm funkcjonowania. W pierwszych dniach zapewne większość z Nas wybiegała z domu bez śniadania, o łyku kawy czy herbaty, a może pysznego kakao ? Ale czas pomyśleć o śniadaniach w domu i oczywiście o tych, które jemy poza nim. Warto sięgnąć po coś innego, poszukać alternatywny dla tradycyjnej kanapki. Pakując lunchbox dla naszych pociech musimy zadbać o to by nie tylko było tam coś pysznego i zdrowego, ale również coś pięknego – wszyscy, ale przede wszystkim dzieci jemy najpierw oczami. Dziś proponuję Wam mini omlety – słoneczne, kolorowe na pewno przyciągną naszego malucha. Podane z kukurydzą, łososiem i świeżą bazylią uradują każde kubki smakowe, ale tak naprawdę możecie dodać do nich to co Wam najlepiej smakuje. Liczę na waszą kreatywność!

Składniki:

4 jajka

2 łyżki wody

3 łyżki kukurydzy

100 g wędzonego łososia

Kilka listków świeżej bazylii

Sól, pieprz

Foremka na muffinki do zapieczenia

Przygotowanie:

Jajka roztrzepujemy z wodą, wrzucamy do nich nasze dodatki oraz listki bazylii poszarpane w dłoniach. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy po 2-3 łyżki masy do foremek na muffinki wysmarowanych oliwą, zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Jemy na śniadanie lub zabieramy ze sobą w lunchboxie. Smacznego!

Zapisz się na newsletter

MINT MAGazyn online to lifestylowy serwis dla mam. To portal o pozytywnym macierzyństwie i szczęśliwym dzieciństwie. Zajrzyj do nas po codzienną dawkę inspiracji. Poczuj miętę do MINT!

Copyright MINT Project design SHABLON

Pin It on Pinterest

Udostępnij ten artykuł!

Podoba Ci się ten post? Podziel się z nim ze znajomymi i rodziną, udostępniając w wybranym medium.