Rok szkolny ruszył pełną parą. Po wakacjach każdy potrzebuje czasu by wdrożyć się w nowy rytm funkcjonowania. W pierwszych dniach zapewne większość z Nas wybiegała z domu bez śniadania, o łyku kawy czy herbaty, a może pysznego kakao ? Ale czas pomyśleć o śniadaniach w domu i oczywiście o tych, które jemy poza nim. Warto sięgnąć po coś innego, poszukać alternatywny dla tradycyjnej kanapki. Pakując lunchbox dla naszych pociech musimy zadbać o to by nie tylko było tam coś pysznego i zdrowego, ale również coś pięknego – wszyscy, ale przede wszystkim dzieci jemy najpierw oczami. Dziś proponuję Wam mini omlety – słoneczne, kolorowe na pewno przyciągną naszego malucha. Podane z kukurydzą, łososiem i świeżą bazylią uradują każde kubki smakowe, ale tak naprawdę możecie dodać do nich to co Wam najlepiej smakuje. Liczę na waszą kreatywność!

Składniki:

4 jajka

2 łyżki wody

3 łyżki kukurydzy

100 g wędzonego łososia

Kilka listków świeżej bazylii

Sól, pieprz

Foremka na muffinki do zapieczenia

Przygotowanie:

Jajka roztrzepujemy z wodą, wrzucamy do nich nasze dodatki oraz listki bazylii poszarpane w dłoniach. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy po 2-3 łyżki masy do foremek na muffinki wysmarowanych oliwą, zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Jemy na śniadanie lub zabieramy ze sobą w lunchboxie. Smacznego!

Zapisz się na newsletter

No.9 Mint dostępny online i w salonach Empik

Copyright MINT Project design SHABLON

Pin It on Pinterest

Udostępnij ten artykuł!

Podoba Ci się ten post? Podziel się z nim ze znajomymi i rodziną, udostępniając w wybranym medium.