Startuje pierwsza w Polsce Akademia Wzmacniania Odporności. Dołącz do kursu online i naucz się jak budować odporność swoją i dzieci.
SKLEP
Dlaczego warto dołączyć do Akademii Wzmacniania Odporności?
Temat powraca co roku jak boomerang. W tym sezonie jednak zdecydowanie uważniej mu się przyglądamy. Niby sieć aż pęka od tego co i jak, ale niestety wciąż zdecydowanie zbyt mało wiemy o wpływie tego, co jemy na nasz organizm. Bo budowanie odporności to o wiele więcej niż czosnek, imbir, miód, witamina C czy kurkuma. Dieta i nasz styl życia mają ogromny wpływ na funkcjonowanie układu immunologicznego. Zarówno niedożywienie jak i przejedzenie, brak ruchu czy snu mogą doprowadzić do zmniejszenia produkcji limfocytów T – naszych wewnętrznych policjantów chroniących przed inwazją obcych – wirusów i bakterii.
Akademia Wzmacniania Odporności
COOK UP
START 25 LISTOPADA
5 SPOTKAŃ PO 90 MINUT
25 listopada startuje pierwsza w Polsce Akademia Wzmacniania Odporności, prowadzona przesz Szefa Kuchni Michała Lachur w studio Cook Up.
W ramach kursu online odbędzie się 5 spotkań po ok.90 minut. Spotkania odbywać się będą w środy i potrwają aż do 16 grudnia.
Zajęcia składają się dwóch części: teoretycznej oraz praktycznej. Podczas tej pierwszej dowiesz się jak przebiega proces budowania odporności poprzez wykorzystanie diety odpornościowej. Natomiast w części praktycznej nauczysz się przygotowywać zdrowe, wegańskie dania, które wzmacniają odporność.
Kurs kosztuje 299 zł. W opcji rozszerzonej istnieje możliwość dostarczenia produktów do części praktycznej. Szczegóły szukaj na stornie wydarzenia – KLIKNIJ TU.
Poznaj główne tematy każdego z pięciu spotkań online:
ZAJĘCIA NR 1: Antyoksydanty, witaminy i minerały kluczowe dla zdrowego układu odpornościowego
ZAJĘCIA NR 2: Antyseptyki. Żywność o działaniu bakterio-, wiruso- i grzybobójczym
ZAJĘCIA NR 3: Prebiotyki i probiotyki w walce o silny układ immunologiczny
ZAJĘCIA NR 4: Stres i jego wpływ na układ immunologiczny. Dieta antystresowa
ZAJĘCIA NR 5: Domowe sposoby walki z infekcjami oraz dieta rekonwalescencyjna po chorobie
MICHAŁ LACHUR
Szef kuchni kultowego Organic Corner Food Store & Bistro na warszawskim Mokotowie, który w roku 2015 uzyskał tytuł Najlepszego Sklepu z Żywnością Ekologiczną w Polsce. Michał gotuje niebanalnie i z polotem, którego nie powstydziłby się światowej sławy kucharz. Jego specjalność to kuchnia wegańska, która łączy smaki świata z super foods. Michał uwielbia biegać, język jidysz. Pasjonuje się medycyną żywienia. Ciebie nauczy dbania o odporność Twoją i całej rodziny.