Pieczona feta z makaronem, Twój przepis na lato. Szukasz łatwego i aromatycznego przepisu na lato? Pieczona feta z makaronem w towarzystwie pomidorków i ziół to niebo w gębie. Musisz spróbować, ale uwaga, to uzależnia!
SKLEP
Pieczona feta z makaronem to prosty i pyszny przepis nie tylko na lato. Ale to właśnie teraz mamy ochotę na przywołanie słońca i śródziemnomorskich klimatów. Feta z makaronem to banalnie proste danie, które w zasadzie robi się samo. Aromat unosi się w całym domu, przywołując wszystkich domowników do wspólnego stołu. A może będzie to okazja, żeby zjeść posiłek w ogrodzie lub na tarasie.
Kremowy smak fety, pięknie łączy się z kwaskowatymi pomidorkami. A zioła dodają całości letniego twistu. Pieczona feta z makaronem to mój sposób na szybki obiad. Gości na naszym stole średnio raz w tygodniu, bo nie możemy się mu oprzeć. Jeśli lubisz bardziej ostry smak dodaj papryczki chili. A jeśli chcesz poczuć się jak nad morzem połóż na koniec oliwki.
Jedz samo danie lub w towarzystwie sałatki z rukoli. Ciekawa jestem czy i Ty pokochasz ten przepis na fetę z makaronem w wersji na lato.
PIECZONA FETA Z MAKARONEM
PRZEPIS NA LATO
4 PORCJE
SKŁADNIKI
1 opakowanie fety
250g pomidorków koktajlowych
tymianek
bazylia
oliwa z oliwek
sól, pieprz
ulubiony makaron
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do naczynia żaroodpornego włóż fetę w całości. Dookoła ułóż umyte pomidorki koktajlowe i gałązki świeżego tymianku. Całość skropl oliwą z oliwek. Piecz w 220 stopniach przez 25 minut
- W oczekiwaniu na pieczoną fetę, ugotuj ulubiony makaron.
- Gdy feta się upiecze, a pomidorki będą zarumienione, wyjmij naczynie. Dodaj posiekane liście bazylii i całość wymieszaj widelcem.
- Dodaj makaron, sól i pieprz.
Dziękujemy pięknie ziołom Baziółka za zaopatrzenie nas w świeże zioła do naszego przepisu na lato – pieczona feta z makaronem.