Znudziły Wam się kiełbaski czy cukinie z grilla? Macie ochotę wypróbować czegoś innego ? Właśnie na straganach pojawiła się kukurydza, pomidory czerwienią się z każdej strony, a pietruszka pachnie prosto z ogródka. Skusiliśmy się by połączyć je ze sobą, dodaliśmy krewetki i jesteśmy zachwycone!!! Może dacie się namówić na tą nietypową wersję grilla i zaskoczycie znajomych nowymi smakami ?

Mammazine_4_grillowane_warzywa_z_krewetkami

GRILLOWANE WARZYWA Z KREWETKAMI

Składniki:

250 g krewetek

2 kolby kukurydzy

100 g pomidorków koktajlowych

½ pęczka natki pietruszki

Sól, pieprz, chilli

Oliwa z oliwek


Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Przygotowanie:

Kukurydzę obierz, pokrój lub połam na 5 centymentrowe kawałki. Pomidorki oraz krewetki dokładnie umyj. Natkę pietruszki posiekaj na bardzo drobno. W dużej misce umieść kukurydzę, pomidorki oraz krewetki. Polej wszystko 2 łyżkami oliwy z oliwek, dodaj natkę pietruszki, trochę soli i pieprzu do smaku oraz niewielką ilość chilli (opcjonalnie). Wymieszaj wszystko dokładnie i umieść na folii aluminiowej. Można przygotować kilka małych paczuszek, zawinąć szczelnie i umieścić na ruszcie rozgrzanego grilla. Po ok. 30 minutach nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Tekst/zdjęcia: Ewelina Szkutnik – Zabawa w gotowanie

Zapisz się na newsletter

MINT MAGazyn online to lifestylowy serwis dla mam. To portal o pozytywnym macierzyństwie i szczęśliwym dzieciństwie. Zajrzyj do nas po codzienną dawkę inspiracji. Poczuj miętę do MINT!

Copyright MINT Project design SHABLON

Pin It on Pinterest

Udostępnij ten artykuł!

Podoba Ci się ten post? Podziel się z nim ze znajomymi i rodziną, udostępniając w wybranym medium.