Znudziły Wam się kiełbaski czy cukinie z grilla? Macie ochotę wypróbować czegoś innego ? Właśnie na straganach pojawiła się kukurydza, pomidory czerwienią się z każdej strony, a pietruszka pachnie prosto z ogródka. Skusiliśmy się by połączyć je ze sobą, dodaliśmy krewetki i jesteśmy zachwycone!!! Może dacie się namówić na tą nietypową wersję grilla i zaskoczycie znajomych nowymi smakami ?

Mammazine_4_grillowane_warzywa_z_krewetkami

GRILLOWANE WARZYWA Z KREWETKAMI

Składniki:

250 g krewetek

2 kolby kukurydzy

100 g pomidorków koktajlowych

½ pęczka natki pietruszki

Sól, pieprz, chilli

Oliwa z oliwek


Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Przygotowanie:

Kukurydzę obierz, pokrój lub połam na 5 centymentrowe kawałki. Pomidorki oraz krewetki dokładnie umyj. Natkę pietruszki posiekaj na bardzo drobno. W dużej misce umieść kukurydzę, pomidorki oraz krewetki. Polej wszystko 2 łyżkami oliwy z oliwek, dodaj natkę pietruszki, trochę soli i pieprzu do smaku oraz niewielką ilość chilli (opcjonalnie). Wymieszaj wszystko dokładnie i umieść na folii aluminiowej. Można przygotować kilka małych paczuszek, zawinąć szczelnie i umieścić na ruszcie rozgrzanego grilla. Po ok. 30 minutach nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Tekst/zdjęcia: Ewelina Szkutnik – Zabawa w gotowanie

Zapisz się na newsletter

No.9 Mint dostępny online i w salonach Empik

Copyright MINT Project design SHABLON

Pin It on Pinterest

Udostępnij ten artykuł!

Podoba Ci się ten post? Podziel się z nim ze znajomymi i rodziną, udostępniając w wybranym medium.